Systeemtherapie voor jongeren

 

Als jong volwassene loop je in het leven tegen vele uitdagingen aan. Of het nu over studie, gezinssituatie, relaties of andere zaken gaat. In de adolescentie-fase zijn jongeren bezig met wie ze aan het worden zijn.

In mijn loopbaan heb ik veel met jongeren gewerkt. Hierbij coach ik jongeren zodat ze hun eigen problemen, op alle gebieden die er toe doen, kunnen hanteren. Je kunt hierbij denken aan identiteit, relaties, vriendschappen of leefritme. Ik maak gebruik van een systemische aanpak waarbij alle betreffende systeemniveaus zoals gezin, familie, cultuur en de interactie tussen deze lagen aangesproken worden. Spreekt dit je aan neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Systeemtherapie voor gezinnen

Het gezin is een systeem op zich waar zich binnen de onderlinge relaties van de gezinsleden problemen kunnen voordoen. Daarnaast heb je als gezin te maken met verschillende relaties met de omgeving; denk hierbij aan vrienden, school, familie, cultuurverschillen.

Door het werk met jongeren en hun gezinnen heb ik me zeer goed kunnen verdiepen in de behandeling van diverse gezinsproblematieken. Hierbij kijk ik altijd naar de onderlinge relaties binnen het gezin en eventuele relaties buiten het gezin die er toe doen. Spreekt dit je aan neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Systeemtherapie voor volwassenen

Vol-wassen betekent dat je volgroeid bent en opgewassen tegen alle uitdagingen die op je pad komen. Of is dat wat van een volwassene verwacht wordt... Ik ga je zeker niet voeden met mijn levenswijsheden maar verken graag op systemische wijze met je naar mogelijke oplossingen binnen het systeem. 

Ik maak gebruik van een systemische aanpak waarbij alle betreffende systeemniveaus zoals gezin, familie, cultuur en de interactie tussen deze lagen aangesproken worden. Spreekt dit je aan neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.