SYSTEEMWIJS
Praktijk voor Gezin & Jeugd

Samen sterk

Systeemwijs biedt een flexibele en laagdrempelige vorm van therapie. We leveren maatwerk, staan dichtbij de cliënt, maar zijn ook directief, daar waar een echte gedragsverandering noodzakelijk is om tot resultaat te komen. “Ik zeg vaak tegen cliënten: je moet het menen, vanuit je tenen!” aldus Monique Hof.

Het team bestaat uit vakmensen met verschillende expertises en karakters. Hierdoor kunnen we bij complexe zorgvraagstukken elkaar aanvullen en versterken om de best passende zorg te bieden. Hierbij werken we altijd vanuit één visie en vanuit systemisch perspectief hebben we het gehele systeem in beeld.

Ons team

Monique Hof

Monique Hof

>>> Eigenaar/Systeemtherapeut/CBRKO Docent

>>> Monique is eigenaar van Systeemwijs, praktijk voor Systeemtherapie, zelfstandig systeemtherapeut en CRBKO erkend docent. Zij heeft jarenlange ervaring als systeemtherapeut en jeugdhulpverlener. Zij is verbonden aan diverse universiteiten en een veelgevraagd spreker over het thema Systeemtherapie. Als systeemtherapeut werkt zij vanuit haar eigen praktijk Systeemwijs in Zutphen. Monique is gespecialiseerd in jeugdigen en hun gezin. Daarnaast werkt ze als opleider op de Systeemwijs Academy en op verschillende locaties. Monique weet vanuit rust en respect helderheid in complexe situaties te brengen.

Ingrid Duinkerken

Ingrid Duinkerken

>>> Systeemtherapeut

>>> Ingrid is sinds 2021 als zelfstandig Systeemtherapeut begonnen en heeft veel ervaring opgedaan in haar loopbaan met de behandeling van gezins- en jeugdhulp in de GGZ. Naast het geven van therapie is Ingrid ook actief met het verzorgen van opleidingen voor Systeemwijs Academy in de POH-GGZ.

Marieke Warnawa

Marieke Warnawa

>>> Systeemtherapeut/Supervisor NVRG

>>> Als systeemtherapeut heb ik jarenlang gewerkt binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de LVB-sector. Naast het vormgeven van de systeemtherapie heb ik binnen de klinische setting veel teams mogen begeleiden en het systemisch gedachtegoed geïmplementeerd binnen de behandelcontext. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk voor gezins- en relatietherapie gestart en sinds 2022 ook verbonden aan het team van Systeemwijs. Ik geniet er iedere dag weer van om gezinnen en stellen te begeleiden in perioden dat het moeizamer gaat. De EFT maar ook de differentiatietheorie spreken mij enorm aan en inspireren mij in het vormgeven van de behandeling.

Brenda Kaptein-Westerhof

Brenda Kaptein-Westerhof

>>> Pedagoog - Systeemtherapeutisch Werker

>>> Als Pedagoog en Systeemtherapeutisch Werker heb ik ervaring in de ambulante begeleiding en gezinsbehandeling. Gedrag heeft in mijn ogen een functie, het gezinslid wil met het gedrag laten zien dat er iets aan de hand is. Gedrag kan komen vanuit een diagnose, maar ook vanuit patronen die zijn ontstaan in onderlinge relaties. Vanuit deze benadering probeer ik inzicht te geven in patronen, maar probeer ik vooral met het gezin deze patronen te doorbreken. Ik ben vooral praktisch ingesteld en lever maatwerk. Vanuit de opleidingen welke ik heb gevold werk ik met diverse methodieken, waaronder traumasensitief opvoeden, Geweldloos Verzet en Reattach

Mascha Schram

Mascha Schram

>>> Systeemtherapeut i.o.

>>> Na heel wat jaren ervaring in de jeugdhulp, de kinder- en jeugdpsychiatrie en op het forensische vlak heb ik mij verbonden aan Systeemwijs als systeemtherapeut i.o. Samen met uw gezin of partner werken aan het verbeteren van de onderlinge relaties, waardoor het weer prettig en goed kan zijn en er meer verbinding ontstaat, doe ik met veel betrokkenheid. Hierbij zijn voor mij belangrijke waarden: oordeelsvrij zijn, respect voor uw tempo en hoop creëren. Binnen de meestal ingewikkelde situaties ook aandacht besteden aan dat wat er wel goed gaat is hierbij belangrijk. Zelf ben ik een positief ingesteld mens, werk ik transparant en hecht ik veel waarde aan een veilige samenwerkingsrelatie. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info