SYSTEEMWIJS
Praktijk voor Gezin & Jeugd

Get inspired!

Inspiratie Event Jeugdzorg

Interprofessioneel innoveren in het Jeugddomein. Hoe 1 + 1  3 wordt… 

 

Systeemwijs organiseert een live inspiratie event op donderdag 14 april van 19.00 uur tot 21.30 uur in het DWK-gebouw in Zutphen. Ben je zorgaanbieder, jeugdconsulent, therapeut of beleidsmedewerker? En ben je benieuwd naar innovatieve en succesvolle samenwerkingsverbanden en projecten in de jeugdzorg? Kom dan naar het inspiratie event over innoveren in de jeugdzorg. Een interactieve avond waarin duidelijk wordt dat door preventie, samenwerking en innovatie duurzame successen geboekt kunnen worden. Je komt vol energie en nieuwe ideeën terug! En er is voldoende tijd ingeruimd om te netwerken en van gedachten te wisselen.


Datum: 14 april 2022. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur. Eindtijd: 21.30 uur.  Locatie: DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19, 7201 JD Zutphen. Entree is gratis, aanmelden is verplicht! 


MELD JE HIER AAN


Vier sprekers: 

Monique Hof – Systeemtherapeut en eigenaar van Systeemwijs

Om 19.30 houdt Monique Hof een korte inleiding. Monique is eigenaar van Systeemwijs, praktijk voor Systeemtherapie, zelfstandig systeemtherapeut en CRBKO erkend docent. Als systeemtherapeut werkt zij vanuit haar eigen praktijk Systeemwijs in Zutphen. Tijdens deze inspiratie avond zal zij op interactieve wijze iets vertellen over de interprofessionele innovatie binnen Systeemwijs.

Maarten Swagerman – Adviseur Sociaal Domein   

Maarten werkt als adviseur voor gemeenten én zorgaanbieders. Daar heeft hij het nodige over te vertellen; hoe werkt het nou bij een gemeente? Waarom worden de keuzes daar gemaakt zoals ze gemaakt worden? Krijg inzicht in de gemeentelijke werkelijkheid en hoe jij je als zorgaanbieder daartoe kan verhouden. Wees niet bang voor een droog praatje, het wordt lekker interactief; zonder oordeel én met veel energie.

Karin van Sleeuwen – Beleidsmedewerker Gemeente Zutphen Preventie Jeugd

Daarna volgt een presentatie over het actieplan ‘Kinderen in Echtscheidingssituaties’ van de gemeente Zutphen en hoe daarin de verschillende samenwerkingen tot stand worden gebracht“Om de impact van een scheiding te verkleinen is een aanpak nodig, waarbij kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk hulp en ondersteuning krijgen” vertelt Karin Sleeuwen, “Hoe we dat gaan doen in de gemeente Zutphen vertel ik je graag in mijn presentatie!”

Relatie- en scheidingsteam Zwolle

Als laatste volgt een presentatie over het relatie- en scheidingsteam in Zwolle. In het Relatie-en scheidingsteam Zwolle wordt met behulp van een interprofessioneel team en een systemische benadering op een zorgvuldige, preventieve en normaliserende manier aandacht gegeven aan de vragen en problemen die partners en ouders hebben over hun relatie en scheiding. De benaderingswijze wordt onderzocht door het lectoraat en Werkplaats Sociaal Domein van Hogeschool Viaa, alsmede wordt er in samenwerking een Triage-instrument ontwikkeld. Het Relatie- en scheidingsteam heeft een nauwe verbinding met de leergemeenschap “Gezonde Relaties, beter voor Zwolle”. In dit Zwolse project leren verschillende professionals als jeugd-en gezinswerkers uit het Wijkteam en gespecialiseerde jeugdhulp, systeemtherapeuten, kindbehartigers, mediators en vfas-advocaten samen van casuïstiek en kunnen daarmee beter met de gezamenlijke de-escalatie een weg uit hoogopgelopen conflicten vinden.

Er zal informatie worden gedeeld over deze innovatieve Zwolse projecten en een eerste indruk ten aanzien van de best practices die deze interprofessionele en systemische manier van werken oplevert.

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info